کامپوزیت ونیر و مراقبت های بعد از انجام آن

کامپوزیت ونیر یکی از انواع راه های کاربردی برا ی زیباسازی و بهبود وضعیت دندان ها به کار میرود . اما این روش نیز همانند هر درمان دیگری نیازمند مراقبت های جدی و اصولی است . با رعایت نکات مراقبتی میتوان طول عمر کامپوزیت ونیر را بیشتر و در صورت عدم رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی میتوان آسیب های جدی به آن وارد کرد .

انواع لمینت ها

بیایید قبل از بررسی نحوه مراقبت کامپوزیت ونیر ها در مورد انواع لمینیت ها که کامپوزیت هم جزوی از آن محسوب میشود کمی اطلاعات بدست بیاوریم . در این مورد باید بگوییم که  لمینیت ها دو نوع اصلی دارند:

  • نوع کامپوزیتی
  • نوع سرامیکی

تفاوت لمینت ها در چیست ؟

در بیان تفاوت این دو نوع می‌‌‏توان گفت که  لمینیت‌‏های سرامیکی از استحکام و دوام بیشتری برخوردار هستند و به سبب جنس به کار رفته، هزینه بیشتری را نیز طلب می‌‌‏کنند. اما در عین حال براساس نوع و فرم دندان، ممکن است برای انجام آن به تراش دندان اصلی فرد نیاز باشد و این کار باید به نحوی انجام شود که تاحد ممکن به مینای دندان آسیبی وارد نشود.

درحالی که در لمینیت کامپوزیتی معمولا به تراش دندان نیازی نیست. هر دو نوع این روشهای زیباسازی دندان به مراقبتهای ویژه‌‌‏ای احتیاج دارند که فرد هرگز نباید از آنها غافل شود. در اینجا به چند مورد از این مراقبتها اشاره می‌‌‏کنیم:

۱-خودداری از مصرف زیاد چای و قهوه

در روزهای ابتدایی بعد از انجام لمینیت ممکن است هنگام نوشیدن مایعات سرد و گرم درد مختصری احساس کنید، اما بهتر است برای اجتناب از تغییر رنگ لمینیت تا حد امکان کمتر چای و قهوه بنوشید.

۲- مسواک زدن مرتب

رعایت شرایط بهداشتی مخصوصاً در محدوده که لمینت انجام شده است بسیار مهم است. انتهای قسمت لمینت شده درقسمت مماس با لثه ناحیه ای بسیار باریک وجود دارد که میان لمینیت و لثه فاصله ایجاد کرده است این ناحیه بسیار جرم گیر است و به مراقبت بهداشتی بیشتری همچون مسواک زدن مرتب نیاز دارد. هنگام مسواک زدن این قسمت مسواک بایستی با زاویه ۴۵ درجه حرکت دورانی داشته باشد و با حرکت جارویی به سمت مخالف این جرم ها جدا شود. همچنین استفاده منظم از نخ دندان نیز توصیه می‌‌‏شود.

۳-عدم مصرف مستقیم خوراکی‌‌‏های سفت

در زمینه مراقبت های پس از درمان لمینیت ها و کامپوزیت ها یکی از مواردی که بایستی حتما رعایت شود عدم استفاده مستقیم از مواد غذایی سفت مانند تنقلاتی همچون آجیل، آبنبات، تخمه و نیز ته دیگ و غیره است. این به این معنا نیست که اصلاً این نوع خوراکی ها را مصرف نکرد بلکه توصیه می‌شود که حتما آنها رابا  دندان های خلفی عقبی میل نمایید. چراکه خوردن آنها با دندان های لمینیت شده احتمال شکستن و لب پر شدن آنها را بسیار افزایش می‌دهد. همچنین بهتر است از گاز زدن میوه‌‌‏های سفتی همچون سیب هم خودداری کنید.

۴-عدم استفاده از دخانیات

دود سیگار و قلیان هم از مواردی است که می‌‌‏تواند موجب تغییر رنگ دندان‌‌‏های لمینیت شده شود. پس از استعمال آنها بپرهیزید.

۵- درمان دندان قروچه

چنانچه دندان قروچه دارید حتما با مشورت با دندانپزشک خود در جهت رفع آن اقدام کنید تا از آسیب به کامپوزیت و لمینیت دندانها جلوگیری شود.

۶-بیش از حد رژلب نزنید

درمورد خانمها استفاده بیش از حد از رژ لب می‌‌‏تواند تغییر رنگ دندانهای لمینیت شده را به دنبال داشته باشد.

۷-چک آپ مرتب نزد دندانپزشک

بهتر است هر شش ماه یک بار برای کنترل وضعیت لمینیت دندانهای خود نزد پزشک معالج خود بروید.