از دست رفتن دندان‌‌ ‏ها

از دست رفتن دندان ها و خرابی و مشکلات مختلفی که میتواند برای دندان ها ایجاد شود همگی علت های گوناگونی دارند ، برای دانستن اینکه چه عواملی موجب از دست رفتن دندان‌‌ ‏ها می‌‌‏شوند لازم است بررسی های لازم توسط دندانپزشک انجام شود .

دندان از نعمت‌‌‏های بزرگ داده شده به هر انسان است. از مزیت جویدن گرفته تا زیبایی ظاهری چهره، دندان سالم عاملی مهم در سلامت جسمی و روانی انسان به شمار می رود. به همین دلیل است که همواره توصیه میکنیم در مراقبت از دندان ها جدی بوده و قبل از بروز مشکلات جدی برای آن اقدامات درمانی و مراقبتی را انجام دهید

علل از دست رفتن دندان ها چیست ؟

به طور کلی میتوان گفت که سه علت اصلی وجود دارد که ممکن است باعث از دست رفتن دندان‌ ‏های ما شوند که عبارتند از :

۱-آسیب‌‌‏ها در دوران کودکی و نوجوانی

چنانچه در دوران کودکی و نوجوانی پس از رویش دندان‌های دائمی ضربه‌ای به دندان‌ها وارد شود، از قبیل ضرباتی که هنگام بازی و ورزش به دهان کودکان و نوجوان و نوجوانان وارد می آید، در آینده می‌تواند منجر به از دست رفتن دندان‌ها شود.

۲-پوسیدگی

پوسیدگی از شایع ترین علت های از دست رفتن دندان ها است. به خصوص در فاصله سنی ۱۰ تا ۳۵ سالگی این عامل بیشتر موجب از دست رفتن دندان‌‌‏ها می‌‌‏شود. پوسیدگی دندان در واقع شایع ترین بیماری میکروبی جهان است. پوسیدگی حاصل انواعی از میکروبها هستند که در دهان ما زندگی می‌‌‏کنند و نمی توانیم آنها را از دهان خارج کنیم ، آنها در دهان هستند و باقی می مانند.

چنانچه ما بعد از خوردن مواد غذایی دهان را پاکسازی نکنیم و باقیمانده غذاها در دهان مانده باشند، این میکروب ها از خود اسید تولید می‌‌‏کنند و تغذیه می‌شوند. از طرفی دندان‌های ما که جنسی آهکی و حاوی کلسیم دارند، در اثر این اسید تولید شده، تخریب می‌‌‏شوند و اینجاست که پوسیدگی ایجاد می‌‌‏شود. برای جلوگیری از پوسیدگی بایستی به هر طریق ممکن است فعالیت این میکروب ها جلوگیری کنیم.

راه نخست

پاکیزه نگه داشتن همیشگی محیط دهان و دندان ها با استفاده از مسواک آغشته به خمیر دندان و نیز استفاده از نخ دندان است.

راه دوم

توجه به نوع رژیم غذایی است. به حداقل رساندن مصرف خوراکی‌های حاوی قند و شکر می‌تواند تا حد زیادی از بروز پوسیدگی ها جلوگیری کند.

۳-بیماریهای لثه

احتمال ایجاد بیماری لثه معمولا از سن ۲۵ سالگی به بالا وجود دارد و اوج آن در سن ۳۵ سالگی است. بیماری لثه در اثر باقی ماندن جرم ها در قسمت انتهایی دندان ها و در مجاورت لثه اتفاق می‌افتد. این جرم ها در واقع ترکیبی از بزاق دهان، میکروب ها و مواد غذایی هستند که به مرور زمان جمع شده و سفت شده‌‌‏اند.

پس از مدتی ماهیت عفونی پیدا کرده و باعث بیماری لثه می‌شوند. البته بیماری لثه می‌تواند از عوامل دیگری هم ناشی شود، اما این حالت شایع‌ترین علت بیماری لثه محسوب میشود. چنانچه بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک و انجام جرم گیری به طور مرتب صورت پذیرد، می‌‌‏توان از بروز بیماری لثه و در نهایت از دست رفتن دندان‌‌‏ها جلوگیری کرد.