جرمگیری و آسیب به دندان ها

جرمگیری یکی از روش های رایج برای از بین بردن پلاک های دندانی است . لازم است بدانید که پلاک میکروبی یک لایه چسبناک و بدون رنگ از باکتری ها است که‌ به صورت یک‌ رسوب نرم بر روی دندان ها تجمع می کند که با استفاده از جرمگیری درست و اصولی میتوان آن را از بین برد .

این تنها بخشی از مزیت و مشکلاتی است که با استفاده از جرمگیری دندان میتوان برطرف کرد ، هرچند هنوز هستند افرادی که تصور میکنند انجام این عمل میتواند برای دندان های آنها مضر باشد و با این تصور اشتباه باعث بروز آسیب های جدی به دندان های خود میشوند .

مشکلات دندانی کدامند

اینکه بخواهیم در مورد مشکلات دندان و احتمالات مربوط به آن صحبت کنیم باید در مورد بسیاری موارد با شما حرف بزنیم اما مشکلات دهان و دندان به طور کلی به دو قسمت تقسیم می شوند:

  • مشکلات مربوط به دندان و مشکلات مربوط به بافتهای نگه دارنده دندان.
  • مشکلات دندانی اعم از پوسیدگی و مسایل دیگر است و مشکلات بافت های نگه دارنده یا همان لثه، مربوط به ایجاد جرم و پلاک در اطراف دندان است.

برای جلوگیری از ایجاد این جرم ها و پلاک ها باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرد اما از جرمگیری هم نباید غافل شد. به همین دلیل لازم است با مراجعات دوره ای و منظم و بررسی همین مشکلات احتمالی از بروز مشکلات دندانی بیشتر برای خود جلوگیری کنیم .

ضرورت جرمگیری

جرمگیری از جمله کارهایی است که برای محافظت و نگهداری بهتر دندان‌ها ضروری است. برای اکثریت افراد هر شش ماه و برای عده کمی از افراد هر دوازده ماه جرم گیری لازم است. چنانچه عمل جرم گیری درست انجام شود، باعث می‌شود که لثه بتوانند محکم تر دور دندان را حفظ کند و به فرد کمک می‌کند که به بیماری‌های لثه دچار نشود.

در فاصله ظریفی میان دندان و لثه جرم به وجود می آید وقتی این جرم برداشته می‌‏شود چند روز طول میکشد که لثه بتواند خود را دور دندان بکشد. در این چند روز شما کمی به سرما و گرما حساس خواهید بود. اما اینکه گفته می شود جرم گیری به مینای دندان آسیب می‌‏رساند اصلا صحیح نیست.

وسایلی که امروزه با آنها جرمگیری انجام می‌‏شود، وسایلی مطمئن و ایمن هستند و در شرایط جرم گیری درست، نمی توانند به مینای دندان یا لثه آسیب برساند. مگر اینکه بسیار با خشونت از آنها استفاده شود. همچنین عده‌ای از افراد فکر می‌کنند که جرم گیری باید باعث لق شدن دندانها می‌‏شود.

علت این احساس این است که فرد مدت زیادی اقدام به جرم گیری نکرده و پلاکتها فاصله بین دندانها و لثه را پر کردند. با برداشتن این پلاکت ها و جرم ها، دندان اندکی حرکت می کند. چنانچه جرم گیری به طور مرتب انجام شود فرد این احساس لق شدگی کاذب را نخواهد داشت و جرم گیری صحیح باعث ایجاد بافت لثه سالم در اطراف دندان خواهد شد.

آیا جرمگیری دندانها را سفید می‌‏کند؟

این تصور که جرمگیری دندانها را سفید می‌‏کند هم غلط است. هنگام جرم گیری و نیز عمل بروساژ که معمولاً پس از جرمگیری انجام می‌‏شود، با برداشته شدن جرم ها و رنگ دانه‌های چسبیده به دندان، دندان ها تمیز تر و براق تر می‌‏شوند و حالت درخشندگی در دندان ها ایجاد می‌‏شود. اما در رنگ اصلی و پایه خود دندان تغییری ایجاد نمی شود.

برای اینکه رنگ دندان یکی دو درجه سفید تر شود بایستی از روش بلیچینگ استفاده کرد. البته این روش نیز دائمی نیست و پس از چند ماه رنگ دندان دوباره به حالت اول برمی‌‏گردد. تنها روش دائمی برای سفید کردن دندان انجام لمینت به صورت سرامیکی یا کامپوزیتی است که دندانپزشک می‌‏تواند با استفاده از مواد سفید تر، ضمن ایجاد زیبایی و نظم بهتر، رنگ ظاهر دندان شما را نیز روشن تر کند.

بلیچینگ در واقع به فرآیند سفید کردن دندان ها با استفاده از مواد مخصوص اتلاق می شود. سفید کردن دندان ها با روش های مختلفی امکان پذیر است.

روش اول :

این روش در محل دندانپزشکی انجام می شود آفیس بلیچ نام دارد. این روش معمولا ۲-۳ جلسه و هرجلسه ۳۰-۴۵ دقیقه زمان میبرد.

روش دوم :

روش دوم هوم بلیچ نام دارد که در خانه انجام می شود. دندانپزشک قالبی ازدندان گرفته وقالب مخصوص به همراه موادی خاص به فرد داده میشود. فرد بایستی در منزل طبق دستورالعمل پزشک از آنها استفاده کند. این روش حدود دو هفته زمان می برد.

روش سوم :

روش سوم ترکیبی از هر دو روش بوده که بسیار موثرتر است.