باور غلط مردم درباره دندان‌‌‏

باور غلط مردم درباره دندان‌‌ و چگونگی مراقبت و نگهداری از وضعیت بهداشت و سلامت دندان ها نکته ای است که لازم است در مورد آن بررسی های لازم انجام شود . در بخش اول باور غلط مردم درباره دندان‌‌ به سه باور غلط درباره دندان‌‏ها که درمیان عموم رایج است اشاره کردیم. اکنون چهار باور دیگر اشتباه را برایتان ذکر می‌‏کنیم :

۴- در هر بارداری، مادر یک دندان‌اش را از دست می‌دهد!

شاید این گفته را شنیده باشید که خانمها در ازای هر بارداری، یک عدد از دندانهای خود را از دست می‌دهند! اما این باوری کاملا غلط است. موضوع بارداری به خودی خود نمی‌‏تواند تاثیری بر روی دندان‌ها بگذارد. منشا این عقیده اشتباه مربوط به زمانی است که تصور می‌‏شد جنین برای رشد استخوانها کلسیم مورد نیاز خود را از دندان‌‏های مادر دریافت می‌‏کند.

اما حالا مختصصان اثبات کرده‌‏اند که جنین کلسیم و دیگر مواد مورد نیاز خود را از غذا و خوراکی‌‏هایی که مادر مصرف می‌‏کند، می‌‏گیرد. در حقیقت دلیل پوسیدگی و تخریب دندان در اغلب خانمهای باردار متاسفانه مربوط به رژیم غذایی مملو از مواد قندی، عدم توجه و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان و نیز مراجعه نکردن به موقع فرد به دندانپزشک است.

۵- در عصب‌کشی، عصب دندان کشته می‌شود!

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که در هنگام انجام عصب‌کشی برای دندان، عصب دندان‌شان کشته می‌شود . اما حقیقت موضوع این است که عصب دندان‌شان پیش تر به علت عفونت، مرده و به واسطه عصب‌کشی، این عصب مرده از درون کانال دندان خارج می‌شود و فضای داخل آن با مواد مخصوص پر می‌‏گردد.

۶- مکیدن پستانک نامرتب شدن دندان‌های کودک را به دنبال دارد

سیاری از مادران به خاطر ترس از بوجود آمدن مشکلات دندانی، از بدو تولد نوزاد هرگز به فرزندشان پستانک نمی‌‏دهند. اما دندانپزشکان معتقدند که مکیدن پستانک تا دومین سال زندگی ایرادی ندارد و حتی می‌‏تواند به تقویت قدرت جویدن کودک و عضلات جونده کمک کند. اما بعد از آن درصورت استفاده کودک ممکن است دچار ناهنجاریها و نامرتبی‌‏های دندانی و فکی در سنین بالاتر شود و به ارتودنسی نیاز پیدا کند.

۷-قبل از این که به کودک غذا بدهید ابتدا قاشق را در دهان خودتان بگذارید تا تمیز شود!

از جمله کارهای اشتباهی که برخی مادران مرتکب می‌‏شوند این است که قاشق و یا پستانک کودک را پیش از این که در دهان کودک بگذارند، برای تمیز کردن، اول آن را داخل دهان خود می‌گذارند. این عمل سبب می‌‏شود که همزمان با رویش دندان‌ها، میکروب‌ها و عوامل پوسیدگی‌زا وارد دهان کودک می‌شوند و آغاز به فعالیت می‌کنند.

این نکته بسیار قابل توجه است که دهان مادر به هیچ‌وجه پاکیزه تر از دهان کودک نیست. و این اقدام سبب می‌شود که بسیاری از میکروب‌های بیماری‌زا وارد دهان کودک شوند که مهمترین این میکروب‌ها، میکروب‌های پوسیدگی‌زا هستند.