حساسیت دندانها به مواد ترش
حساسیت دندانها به مواد ترش تجربه ای است که گاها بسیاری از ما آن را تجربه کرده ایم . وقتی صحبت از ترشی میکنیم، در واقع از مادهای اسیدی صحبت می کنیم. هنگام استفاده از مواد اسیدی مانند انواع نوشابهها، ترشیجات، آب لیمو، میوههای ترش مزه و … وقتی این مواد وارد محیط دهان ما میشوند شروع به تغذیه از کلسیم دندانها میکنند.
اگر پس از مصرف این خوراکیهای ترش دندانها بلافاصله شسته نشوند، ممکن است آنقدر این کلسیم برداشته شود که قسمتهایی از دندان فاقد مینا شود. این اتفاق به تدریج و در طولانی مدت میافتد. پس از آن، در اثر کاهش ضخامت مینای دندان، هنگام مصرف مواد ترش دندانها درد میگیرند و حساسیت ایجاد میشود.
راه حل حساسیت دندانها به مواد ترش چیست ؟
برای حل حساسیت دندانها به مواد ترش بایستی چند کار را انجام دهید:
۱ – بایستی میزان مصرف خوراکیهای اسیدی را کاهش دهید.
۲- بعد از مصرف هر بار مصرف مواد ترش مزه بلافاصله مسواک نزنید و دهان را صرفاً با آب بشویید. چرا که مسواک زدن روی مواد ترش چسبیده به دندان باعث میشود که آسیب به دندان ها بیشتر شود و مینای دندان که نرم است سریع تر برداشته شود.
۳-در صورت بروز حساسیت از خمیردندانهای ضد حساسیت استفاده کنید. این خمیردندانها بسیار غنی از کلسیم هستند تا اندازهای کلسیم از دست رفته را به دندان برمیگردانند.
در اینجا به تاثیر مخرب برخی از مواد غذایی بر روی دندان نیز میپردازیم:
قهوه:
قهوه اسیدی است. اثر آن بر روی دندان از سیگار بدتر است.
آبنبات:
آبنباتها با رها کردن قندها در دهان باعث ایجاد باکتری ها میشوند.
آبمیوه:
آبمیوهها در طولانی مدت باعث تخریب مینای دندان میشوند
نوشابه:
نوشابهها از هر نوعی که باشند باعث پوسیدگی دندانها میشوند.
توت فرنگی:
مالیک اسید توت فرنگی باعث سفیدی دندان میشود.
پنیر:
پنیر با کلسیم خود دندان را محکم تر میکند.
کرفس:
کرفس یک نخ دندان طبیعی است و ترشح بزاق را تحریک میکند.
آدامسهای بدون قند:
آدامسهای بدون قند باعث از بین رفتن باکتریها میشوند.