حساسیت دندانها به مواد ترش

حساسیت دندانها به مواد ترش تجربه ای است که گاها بسیاری از ما آن را تجربه کرده ایم . وقتی صحبت از ترشی می‌‌‏کنیم، در واقع از ماده‌‌‏ای اسیدی صحبت می کنیم. هنگام استفاده از مواد اسیدی مانند انواع نوشابه‌‌‏ها، ترشیجات، آب لیمو، میوه‌‌‏های ترش مزه و … وقتی این مواد وارد محیط دهان ما می‌‌‏شوند شروع به تغذیه از کلسیم دندان‌‌‏ها می‌‌‏کنند.

اگر پس از مصرف  این خوراکی‌‌‏های ترش دندان‌‌‏ها بلافاصله شسته نشوند، ممکن است آنقدر این کلسیم برداشته شود که قسمتهایی از دندان فاقد مینا شود. این اتفاق به تدریج و در طولانی مدت می‌افتد. پس از آن، در اثر کاهش ضخامت مینای دندان، هنگام مصرف مواد ترش دندان‌‌‏ها درد می‌‌‏گیرند و حساسیت ایجاد می‌‌‏شود.

راه حل حساسیت دندانها به مواد ترش چیست ؟

برای حل حساسیت دندانها به مواد ترش بایستی چند کار را انجام دهید:

۱ – بایستی میزان مصرف خوراکی‌‌‏های اسیدی را کاهش دهید.

۲- بعد از مصرف هر بار مصرف مواد ترش مزه بلافاصله  مسواک نزنید و دهان را صرفاً با آب بشویید. چرا که مسواک زدن روی مواد ترش چسبیده به دندان باعث می‌‌‏شود که آسیب به دندان ها بیشتر شود و مینای دندان که نرم است سریع تر برداشته شود.

۳-در صورت بروز حساسیت از خمیردندان‌‌‏های ضد حساسیت استفاده کنید. این خمیردندان‌‌‏ها بسیار غنی از کلسیم هستند تا اندازه‌‌‏ای کلسیم از دست رفته را به دندان برمی‌گردانند.

در اینجا به تاثیر مخرب برخی از مواد غذایی بر روی دندان نیز می‌‌‏پردازیم:

قهوه:

قهوه اسیدی است. اثر آن بر روی دندان از سیگار بدتر است.

آبنبات‌‌‏:

آبنبات‌‌‏ها با رها کردن قندها در دهان باعث ایجاد باکتری ها می‌‌‏شوند.

آبمیوه:

آبمیوه‌‌‏ها در طولانی مدت باعث تخریب مینای دندان می‌‌‏شوند

نوشابه:

نوشابه‌‌‏ها از هر نوعی که باشند باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

توت فرنگی:

مالیک اسید توت فرنگی باعث سفیدی دندان می‌‌‏شود.

پنیر:

پنیر با کلسیم خود دندان را محکم تر می‌‌‏کند.

کرفس:

کرفس یک نخ دندان طبیعی است و  ترشح بزاق را تحریک می‌‌‏کند.

آدامس‌‌‏های بدون قند:

آدامس‌‌‏های بدون قند باعث از بین رفتن باکتری‌‏ها می‌‌‏شوند.